Uit het Brabants dagblad van 15 december 2022:

33-jarige vrouw overleden na concertverdrukking Londen
Een vrouw die donderdagavond in Londen zwaargewond raakte in het gedrang bij een concert van de Nigeriaanse zanger Asake is vandaag aan haar verwondingen overleden. Het slachtoffer is een 33-jarige vrouw, melden Britse media. Twee anderen liggen nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis.

In totaal liepen acht mensen verwondingen op. Volgens ooggetuigen probeerden zo’n duizend mensen zonder kaartje naar binnen te komen bij de concertzaal genaamd Brixton O2 Academy in de Britse hoofdstad. Concertbezoekers die op dat moment vooraan in de rij stonden werden omver geduwd en vertrapt.

Asake startte zijn show nog wel, maar legde het optreden na drie liedjes stil. In een verklaring op Instagram liet hij weten dat zijn gedachten bij de slachtoffers zijn.