Donderdag 23 maart 2023

Ramkot

Hall of Fame, Tilburg

De drie Gentenaren van Ramkot zijn bezig aan een uitgebreide tournee doorheen het clubcircuit in België en Nederland. Daarbij wordt geregeld het bordje “uitverkocht” tevoorschijn gehaald. In de stille Kempen daagden zo’n 300 rockliefhebbers op om de zogeheten ram-rock live te beleven. Het trio, bestaand uit de broers Tim (zang/gitaar) en Tom Leyman (drums), aangevuld met Hannes Cuyvers (bas/zang), bestaat sinds 2018 en won in 2021 de StuBru-wedstrijd De Nieuwe Lichting. De afgelopen jaren verschenen reeds de EP’s ‘Ramkot’ en ‘What Exactly Are You Looking For’, terwijl recent het volwaardige debuut ‘In Between Borderlines’ het daglicht zag. De setlist was uiteraard opgebouwd uit songs van deze drie releases en liet puntige liedjes horen, waarbij we onvermijdelijk denken aan Queens Of The Stone Age, Royal Blood en dergelijke. Hoogstwaarschijnlijk hebben de drie heren heel veel gerepeteerd, want we zagen een band die er staat en goed op mekaar ingespeeld is. De keurig afgestelde lichtshow straalde ook professionalisme uit.

Vermoedelijke setlist:

 1. Intro
 2. One More
 3. Exactly What You Wanted
 4. Broken Thighs
 5. Eye To Eye
 6. Valium
 7. Tied Up
 8. Dancing In A Dream
 9. Am I Alright Now
 10. Heart Shaped Minds
 11. King Of The Harmless
 12. Go See
 13. Fever

Encore:

 1. Red
 2. Don’t Drop Down

 

Na het concert nog even wezen buurten met de jongens in de foyer, echt toffe gasten.